Onze cliënten

Uitkeringsgerechtigden

Mensen die moeten leven van een uitkering hebben het niet breed. Zeker als zij bijvoorbeeld vanuit een baan in de ziektewet terecht zijn gekomen. Dan is er al sprake van lichamelijke of psychische beperkingen. Door het thuis zitten veranderd de dagelijkse structuur, zelfvertrouwen en eigenwaarde verminderen en verminderd inkomen kan voor problemen gaan zorgen.

 

De consequenties van een dergelijk proces zijn in de meeste gevallen ernstiger dan wordt gezien door de omgeving. Of dan men zelf laat zien.

 

De uitkeringsverstrekker, de maatschappij, de omgeving van de cliënt; we verwachten allemaal dat men er alles aan doet om weer aan het werk te komen.

 

WerkZorg helpt mensen eerst de problemen op te lossen zodat vanuit een stabiele situatie gezocht kan worden naar nieuwe mogelijkheden. Voor de een kan dat sociale participatie zijn, voor de ander een baan op de reguliere arbeidsmarkt.

Werknemers

Werknemers die minder presteren, misschien wat vaker conflictjes hebben, wat meer verzuimen; het zijn vaak signalen dat er iets speelt dat hen in de weg zit. Of werknemers die juist meer, vaker, langer werken; zich aanbieden voor extra werk, dubbele diensten; het kan zomaar zo zijn dat er een andere reden is dan absolute betrokkenheid en een surplus aan energie.

 

WerkZorg kijkt naar de mens achter de functionaris. Want werk en privé zijn voor een werkgever wel gescheiden zaken, maar voor de werknemer niet. En problemen in de privésfeer hebben hoe dan ook altijd een uitwerking op het presteren op de werkvloer. WerkZorg helpt mensen met het oplossen van alle beperkende problemen, zodat men op de werkvloer kan leveren wat er verwacht wordt. Of dat nu werk gerelateerde problemen zijn, loopbaantwijfels of privéaangelegenheden.